Binnenkijken: Verbouwde grot (voor & na)

Te gaaf: binnenkijken in een oude Franse grot verbouwd tot mooi woonhuis. (Ook kun je hier via Airbnb overnachten!) Bekijk de voor & na foto’s van deze bijzondere verbouwing en lees hoe je zelf een nachtje in de grot kunt logeren.

Overnachten op deze hotspot staat in ieder geval bovenaan mijn verlanglijstje!

Grot Amboise

Grot gekocht op de veiling voor 1 euro

Alexis Lamoureux en zijn vriendin Lotte van Riel zochten een plek om te wonen in Amboise, Frankrijk, maar een enorm budget hadden ze niet. Toen Alexis hoorde van een oude (inmiddels verlaten) grotwoning die ooit van zijn oud-tante was, besloten ze de plek te bezoeken. De uit de berg gehakte 11e-eeuwse grot in de Loire vallei stond op dat moment al 25 jaar leeg, lag vol met puin en er was geen elektriciteit of stromend water. Dit schrok Alexis niet af en op een veiling deed hij een bod van 1 euro. Het veilinghuis wilde graag van de grot af en dit enige bod werd dan ook geaccepteerd.

Grot Amboise

Van verlaten plek tot woonhuis & inkomstenbron

Vol goede moed stapte de  nieuwe grot-eigenaar naar de bank voor een lening om de plek te verbouwen. Helaas kreeg hij geen lening los. Uiteindelijk krijgt hij afwijzingen van 10 banken. Hierop besloten Alexis en Lotte te gaan werken en zo te sparen voor een verbouwing. Nu, 3 jaar later en 35.000 euro aan renovatiekosten verder, kan iedereen zien wat Alexis en Lotte al zagen: de oude grot was als een ruwe diamant! Niet alleen is het jonge stel nu, voor relatief weinig kosten, eigenaar van een o zo bijzonder pand. Ook verdienen ze bij door een deel van de woning te verhuren via Airbnb voor 69 euro per nacht. Slimme investering!

grot woonhuis

Dineren in de grot

Tijdens je verblijf kun je van een lekker diner genieten in je knusse kamer. Meer informatie over het huren van deze bijzondere plek vind je op de Facebook-pagina van de woning.

logeren in een grot

De woonkamer van Alexis en Lotte:

grot amboise

De entree en het uitzicht:grot amboise

(Bron: Vocativ)

Be first to comment